Myy pikkuleipiä
Mikä on paras tapa tienata rahaa joukkueelle tai luokalle?
Pikkuleipien myyminen on aina ollut suosittu tapa kerätä varoja turnauksia tai luokkaretkiä varten. Olemme kuitenkin saaneet palautetta useilta ryhmiltä, että koska pikkuleipäpakkaukset myydään 6 eurolla, niitä on myytävä valtava määrä, jotta saadaan aikaan toivottu tuotto. Haluamme tarjota mahdollisuuden myydä jotain yhtä helppoa, mutta josta saatte enemmän hyötyä ja joka on myös terveellistä: Kahvi! Suomi on maailman suurin kahvinjuojamaa. Juomme täällä hieman yli 3 kupillista päivässä henkilöä kohden. Alla luettelemme kahden erilaisen vaihtoehdon edut!
- Kahvi löytyy jokaisesta kodista.
- Kahvi on Suomen myydyin kulutustuote.
- Jokainen myyty paketti tuottaa hyvän myyntiansion (6,5 euroa).
- Vapaa sokerista ja palmuöljystä.

Vertailu eri toimijoiden välillä
On tietenkin tärkeää, että tuote on helppo myydä, mutta pääasiallinen tavoite on, että luokka ansaitsee niin paljon rahaa kuin mahdollista. Otetaan esimerkki: Ingalundaskolanin 8A-luokalla on 25 oppilasta. Jokainen oppilas myi peräti 12 pikkuleipäpakkausta, yhteensä 300 pakkausta! 2,5 euron voitolla per pakkaus tulee yhteensä 750 euroa. Jos he sen sijaan olisivat valinneet myydä kahvia Kahvikassin kautta, jokaisen oppilaan tarvitsisi myydä vain 5 pakettia saavuttaakseen saman voiton (6,5 euroa voittoa per paketti). Kannattaa harkita tätä!
Pikkuleivät ovat herkullisia, ja useimmat meistä syövät niitä säännöllisesti kahvin kanssa. Monissa pikkuleivissä kuitenkin käytetään palmuöljyä, mikä edistää sademetsien hävittämistä ja johtaa eläinlajien sukupuuttoon. Kuluttajina voimme ottaa vastuumme ja ostaa palmuöljyttömiä tuotteita. Tästä näkökulmasta kahvi on erinomainen vaihtoehto. Oletko vakuuttunut? Aloittakaa myynti jo tänään!
Voiko pikkuleipiä myydä samalla kun myy kahvia?
Ryhmä on jakautunut, toiset haluavat myydä keksejä, toiset kahvia. Voiko molempia myydä? Tällöin on tärkeää miettiä, mikä on teidän pääasiallinen tavoitteenne. Emme suosittele eri toimijoiden sekoittamista, koska olemme havainneet, että tällöin menetetään keskittyminen ja kokonaisansio vähenee. Jos menet naapurin ovelle kahden katalogin kanssa, on vaikeampaa saada päätöstä heti paikan päällä, ja usein asiakas ostaa halvimman vaihtoehdon. Tämä tarkoittaa suurta riskiä kokonaisansion pienenemiselle ja saatatte joutua maksamaan toimituskuluja joltakin toimittajalta liian alhaisen volyymin takia.
Jos ryhmässä on erilaisia mielipiteitä myynnistä, on parempi toteuttaa kaksi erillistä myyntijaksoa. Esimerkiksi voitte järjestää keväällä myyntijakson kahville ja toisen myyntijakson kekseille jouluna. Tällä tavoin ansaitsette eniten rahaa ryhmälle ja saavutatte helpommin tavoitteenne. Tämän menetelmän avulla jokainen voi myös myydä juuri sitä mitä haluaa.